WEDSTRIJDINFORMATIE

Open water zwemmen is voor iedereen! De zwemmers met een startnummer zwemmen officiële afstanden, waarbij je punten krijgt voor iedere wedstrijd die je zwemt. Bij een groot aantal wedstrijden zijn er ook prestatietochten. Hieraan mag iedereen deelnemen, dus ook ouders en broertjes of zusjes die géén lid zijn van een zwemvereniging. Ook is er een aparte Masters categorie waarbij de 1km vrije en 1km schoolslag gezwommen kan worden.

 

Sommigen zwemmen gedurende het seizoen maar één of twee wedstrijden mee, maar er zijn ook zwemmers die aan veel wedstrijden meedoen. Inschrijven voor een wedstrijd gebeurt centraal; Moniek Heemskerk en Kristiaan Lenos verzorgen de inschrijvingen namens LZ1886. Wil je een keertje mee doen, dan kun je je opgeven bij via [email protected]  Zorg wel dat je dit op tijd doet, ten minste één week voor de wedstrijd!
Het inschrijfgeld wordt meestal van te voren in één keer door Kristiaan of Moniek aan de organisatie betaald. Deelnemers kunnen het verschuldigde bedrag achteraf betalen/overmaken aan een van hen.

Bij het zwemmen is een badmuts met een nummer verplicht. Als je van plan bent meerdere wedstrijden te gaan zwemmen, is het handig om een vaste cap te kopen voor €10,35. Deze caps zijn bij Moniek Heemskerk te bestellen. Als je geen eigen cap hebt, dan krijg je van de betreffende organisatie een leencap.

WEDSTRIJDKALENDER

Een overzicht van alle wedstrijden is te vinden op de site van NOWW (http://noww.nl/agenda) en de KNZB webkalender, waar ook de advertenties per wedstrijd te vinden zijn.
Handleiding voor het vinden van een advertentie:
1. ga naar www.knzb.nl, webkalender
2. selecteer datum van de wedstrijd
3. klik op de wedstrijd
4 in de rechter kolom onder bepalingen staat een datum
5. klik op die datum en je krijgt een document met de wedstrijd advertentie

Swim-in Leiden
LZ1886 organiseert ook een eigen openwater wedstrijd, de Swim-inLeiden. Vrijdagavond 29 juni 2018 van 18.00 uur tot 21.30 uur wordt er in de Witte Singel aan de Hortus Botanicus gezwommen. Je kunt je al opgeven voor deze unieke ervaring! Ook wordt het NK openwater voor studenten wederom tijdens de Swim-in gezwommen en voor ouders en andere belangstellenden is er de gelegenheid een prestatietocht te zwemmen! Voor meer informatie: www.swiminleiden.nl.

We wensen iedereen een sportief en mooi open water seizoen toe en zien jullie graag verschijnen op de trainingen en wedstrijden!

Groeten,
Moniek Heemskerk en Kristiaan Lenos

MENU