WATERPOLO

boris2 (1)Waterpolo is een teamsport in het water, waarbij het de bedoeling is om, met behulp van een combinatie van zwem- en baltechniek, tactiek en een hoop uithoudingsvermogen, vaker te scoren dan de tegenpartij.

 

 

 

 

Waterpolowedstrijden kun je al spelen vanaf een leeftijd van 6/7 jaar (mini’s) en zijn bedoeld voor zowel jongens als meisjes. Voor iedere leeftijdscategorie is er wel een waterpoloteam. Uiteindelijk kom je vanaf de leeftijd van 19 jaar in de seniorenteams voor dames of heren terecht. Je moet wel in het bezit zijn van een zwemdiploma en de borstcrawl beheersen.

Een team bestaat uit zes veldspelers en een keeper, het veld beslaat het hele zwembad (25 meter). De jongste jeugd spelen met minder spelers op een half bad. Een wedstrijd is verdeeld over vier periodes, die afhankelijk van de leeftijd en het niveau, 3 tot 8 minuten zuivere speeltijd duren. Voor alle teams bestaat de mogelijkheid om meerdere trainingen per week te volgen.

Bij LZ1886 spelen de leden waterpolo zowel recreatief als op topsport niveau. Het Dames waterpolo hebben we in 2004 naar het hoogste niveau gebracht door samen met De Zijl zwemsport een startgemeenschap aan te gaan onder de naam ZVL.

Mocht je nog vragen hebben stuur dan een mailtje naar [email protected]

MENU