ZVL TETTEROO

ZVL is een startgemeenschap tussen waterpolo-afdelingen van De Zijl Zwemsport en LZ1886. Deze startgemeenschap is opgericht in het seizoen 2004-2005.

ZVL is voor dames en meisjes waterpolo vanaf 14 jaar uit Leiden en omgeving. Het doel van de startgemeenschap is om in de Leidse regio waterpolo voor meisjes en dames zowel in de breedte als op topniveau mogelijk te maken.

 

ZVL maakt voor de trainingen gebruik van vier zwembaden in de regio namelijk De Zijl, het Vijf Meibad, het Wedde en Poelmeer. Wedstrijden worden gespeeld in De Zijl en het Vijf Meibad.

Na 10 jaar was het mei 2014 het dan zover: ZVL werd voor het eerst landskampioen! ZVL heeft bewezen geen eendagsvlieg te zijn en is nog steeds terug te vinden in de top van Nederland. Voor meer informatie over ZVL verwijzen we naar hun eigen facebook pagina van ZVL. https://nl-nl.facebook.com/ZVLwaterpolo/. Een overzicht van ZVL door de jaren heen is hier terug te vinden.

SUPER SEIZOEN 2015/2016

Met een verjongde selectie werd het seizoen 15/16 gestart. Als bekerwinnaar speelde ZVL-BAM tegen landskampioen GZC Donk in de Supercup en scheef deze op haar naam met 15-16.

ZVL stootte voor de achtste keer op rij door naar de finale van KNZB beker. Met een 7-10 overwinning op UZSC Utrecht won de club die voor de vijfde keer op rij, een evenaring van het record van GZC Donk en AZC. Na een ongeslagen seizoen (één gelijkspel, tegen ZPB) speelde ZVL-BAM in de play-offs om het landskampioenschap ook tegen UZSC. In een best-of-five haalt de Leidse ploeg in drie wedstrijden de titel binnen (11-5, 16-8, 9-5). Hiermee werd ZVL de eerste ploeg die twee keer de triple op haar naam schreef.

AFGELOPEN SEIZOEN 2016/2017

Het afgelopen seizoen speelde ZVL wederom met een zeer jongde selectie en werd uiteindelijk eerste in de reguliere waterpolo competitie. Maar helaas was de super vorm er tijdens de play offs net niet en werd ZVL in de halve finales uitgeschakeld. Toch was het ook afgelopen jaar een prachtige seizoen waarbij ZVL ook nog tot de tweede ronde van de Europa Cup wist door te dringen. De eerste ronde in Portugal verliep geheel volgens wens. Tijdens de tweede ronde in Italië kon ZVL niet langs de  Hongaarse, Russische en Italiaanse topploegen komen.

Komend seizoen start de selectie, met dit jaar Jacob Spijker als coach en als ZVL Tetteroo, weer op nationaal en internationaal niveau aan het seizoen. Volg de wedstrijden via facebook of beter nog: live in zwembad De Zijl of het Vijf Meibad.

 

MENU