ZVL

ZVL is een startgemeenschap tussen waterpolo-afdelingen van De Zijl Zwemsport en LZ1886. Deze startgemeenschap is opgericht in het seizoen 2004-2005. De letters ZVL staan voor De Zijl-LGB, Vivax en LZ1886.

 

ZVL is voor dames en meisjes waterpolo vanaf 14 jaar uit Leiden en omgeving. Het doel van de startgemeenschap is om in de Leidse regio waterpolo voor meisjes en dames zowel in de breedte als op topniveau mogelijk te maken. ZVL maakt voor de trainingen gebruik van vier zwembaden in de regio namelijk De Zijl, het Vijf Meibad, het Wedde en Poelmeer. Wedstrijden worden gespeeld in De Zijl en het Vijf Meibad.

Na 10 jaar was het mei 2014 het dan zover: ZVL werd voor het eerst landskampioen! ZVL heeft bewezen geen eendagsvlieg te zijn en is nog steeds terug te vinden in de top van Nederland. Voor meer informatie over ZVL verwijzen we naar hun eigen website. Een overzicht van ZVL door de jaren heen is hier terug te vinden.

 

SEIZOEN 2015/2016

Met een verjongde selectie werd het seizoen 15/16 gestart. Naast Anne Heinis hadden nog drie speelsters hun heil elders gezocht. Kitty Lynn Joustra volgde het fulltime programma van Oranje en Aukje van Belkum was gestopt.  Als bekerwinnaar speelde ZVL-BAM tegen landskampioen GZC Donk in de Supercup en scheef deze op haar naam met 15-16.

ZVL stootte voor de achtste keer op rij door naar de finale van KNZB beker. Met een 7-10 overwinning op UZSC Utrecht won de club die voor de vijfde keer op rij, een evenaring van het record van GZC Donk en AZC. Na een ongeslagen seizoen (één gelijkspel, tegen ZPB) speelde ZVL-BAM in de play-offs om het landskampioenschap ook tegen UZSC. In een best-of-five haalt de Leidse ploeg in drie wedstrijden de titel binnen (11-5, 16-8, 9-5). Hiermee werd ZVL de eerste ploeg die twee keer de triple op haar naam schreef.

 

MENU