SPEEDO SPORTEMOTION JAARGANGFINALE

Post 58 van 424
SPEEDO SPORTEMOTION JAARGANGFINALE

De vierentwintig snelste zwemmers van Nederland mogen starten op de Speedo Sportemotion Jaargangfinale in Dordrecht. Lang bleef het spannend. Zouden ze mogen starten of zouden ze net buiten de startlijsten vallen…

De spanning werd beloond met een prachtige plaatsing voor zowel Meygan als Daniek op de 100m schoolslag! Beide dames zwommen vervolgens de sterren van de hemel en eindigde op een fraaie twaalfde en dertiende plaats. Gefeliciteerd!

 

Meygan schreef een verslag over de dag:

Daniek en ik (Meygan) hebben deelgenomen aan de Speedo jaargang wedstrijd in Dordrecht, het was een super bijzondere belevenis!!! Deze wedstrijd is voor de beste 24 minioren zwemmers van Nederland. Daniek en ik en waren allebei voor de 100 m schoolslag geplaatst.

Vooraf hebben we nog snel een keer in zwembad de Vliet getraind voor de  finale (bedankt Scott) dit was namelijk de eerste  keer voor mij in een 50 meter bad. We hebben geoefend op het  versnellen als we op de 25 meter zijn  het ging super goed.

Zondag waren we al vroeg in Dordrecht want 8:45 moesten we verzamelen. Bij binnenkomst kregen we een T-shirt als aandenken en een badmuts. Toen mochten we naar binnen en toen we in het zwembad waren was het super mooi het zag er allemaal heel officieel uit. Er was elektronische tijdwaarneming en een heel groot scherm waar gelijk je tijden te zien waren die je had gezwommen.

Na het inzwemmen moeten we nog heel even wachten. Ik zat in programma 7 (meisjes minoren 5) en Daniek in programma 10 (meisjes minioren 4). Toen was het moment aangebroken dat ik als eerste mocht gaan zwemmen. Het ging super goed ik eindigde met een tijd van 1.36,87 en ben hiermee 12e geworden. Hiermee ben ik van de 24e plek naar de 12e plek gekomen. Daniek mocht daarna en met haar ging het ook super goed, Daniek eindigde met een tijd van 1.42,99 zij werd 13e.  Beide hebben we een PR gezwommen, ik ben heel trots op ons allebei J

Na de wedstrijd kregen we nog een lintje als aandenken en ook nog een bos bloemen en een ijsje, mmm!!! Ik vind het leuk dat ik met zo’n speciale wedstrijd het jaar heb kunnen afsluiten en kijk er erg naar uit om naar de junioren te gaan.

Groetjes Meygan Leuering

 

MENU